Et stort og vigtig skridt på vejen videre fra Open Water dykker til det næste level, Advanced Open Water dykker, er dybdedykket.

Det giver næsten et sug i maven på de fleste dykkere, når man nævner ordet dybde, og smager lidt på det... Nye dykkere er oftest lidt skeptiske eller ligefrem lidt nervøse; men samtidig meget spændte og nysgerrige efter at blive klogere på, hvordan "det mon er dernede". Lidt mere garvede dykkere er ofte meget entusiastiske; men samtidig meget alvorlige og respektfulde omkring de dybere dyk.

PADI definerer dybdedyk som dyk dybere end 18 meter, men ikke dybere end 40 meter. Det anbefales, at man som fritidsdykker ikke dykker dybere end 30 meter.

Der sker en række fysiologiske ændringer, man skal være meget opmærksom på, i takt med at dybden øges. F.eks stiger luftforbruget væsentligt, mens til gengæld din tilladte bundtid falder ganske betragteligt. De fleste mennesker kan ved dyk over ca. 25 meters dybde opleve en slags beruselse, kaldet nitrogen-narkose, som gør at man ikke tænker helt så klart. Denne grænse er dog meget individuel, og kan svinge fra gang til gang. Kombinationen af disse ting medfører selvsagt visse risici man som ansvarlig dykker må forholde sig til.

Sammen med din instruktør fra Trekantens Dykker Center vil du på en sikker og forsvarlig måde komme med ned og få demonstreret disse ting i praksis. Det giver dig en god fornemmelse af din krops signaler - noget du fremadrettet kan træne, men aldrig må lade gå upåagtet forbi..

Dybdedykning er en spændende diciplin, som kan give en nogle helt fantastiske oplevelser; men det kræver at det bliver planlagt og udført rigtigt. Det første spørgsmål man skal kunne svare på er, hvad er formålet med at dykke dybt? TDC anbefaler, at man ikke dykker dybt, medmindre dykket har et specifikt formål. Derudover skal man selvfølgelig have den rigtige træning og uddannelse, og det rigtige udstyr.

Trekantens Dykker Center er altid behjælpelig med råd og vejledning om supplerende udstyr til dybdedykning.