Få det maksimale ud af din dykning! Længere tilladt bundtid - det er essensen i Multilevel- og computerdykning.

Hvor den traditionelle dykning efter tabeller beregner din teoretisk tilladte bundtid efter dykkets dybeste punkt, uanset varigheden; så er der godt nyt til dig, når du anvender multilevel-værktøj eller dykkercomputer.

Der findes et par forskellige værktøjer til multilevel dykning. Fælles for dem er, som navnet måske antyder; at de beregner din dykkerprofil i trin / levels. Man tegner altså en slags "trappe-lignende" profil, hvor man angiver sin planlagte tid på hver dybde. Derved optjener man en vis "kredit" på sin tilladte bundtid, da man normalt ikke befinder sig på det dybeste punkt under hele dykket. Til mange dykkere vil dette være fuldt tilstrækkeligt.

Multilevel dykning har dog den væsentlige ulempe, at man skal være meget omhyggelig med at holde øje med sin tid på de forskellige levels, og at det i tilfælde af en overskridelse kan være kompliceret at genberegne sin resterende tilladte bundtid.

Dykker computeren er uden sidestykke den bedste opfindelse til fritidsdykkeren, siden man opfandt luftflasken og regulatoren.

Dykker computeren holder nemlig fuldstændig automatisk øje med tiden, og beregner kontinuerligt den resterende tilladte bundtid baseret på den aktuelle dybde, og den dykning som er gået forud.

Dermed slipper man i praksis for at skulle bekymre sig om, om man nu lå på 12 meters dybde, eller lige var nede og vende på 15 meter. Man skal bare læse og forstå sin computer, og overholde de anvisninger den giver.

Hos Trekantens Dykker Center anbefaler vi altid, at hver dykker har sin egen computer, og at man i øvrigt altid dykker konservativt i forhold til de anbefalede grænser. Vi gør samtidig opmærksom på, at såvel tabeller som multilevel-værktøjer eller dykker computere, stadig kun er teoretiske værktøjer, og at de aldrig kan garantere, man ikke kan få dykkersyge ved at følge dem.

TDC anbefaler også, at du tager et kursus hos os, så du får en indsigt i hvordan multilevel-værktøjer og dykkercomputeren virker.