Danmark og det øvrige Skandinavien er ideelt til dykning i tørdragt.

Når vi dykker i tørdragt, skyldes det primært at både vand- og lufttemperaturerne er så lave en stor del af året, at det ikke er komfortabelt i våddragt.

Når vandet passerer henover huden i våddragten, afkøles kroppen voldsomt hurtigt, og kropstemperaturen kan hurtigt dale til et risikabelt niveau. Dertil skal man så lægge generne det medfører, når man kold og våd skal stå på båden eller bag bilen og klæde om i det danske efterårs- eller vintervejr.

Trekantens Dykker Center anbefaler derfor, at man som minimum dykker i tørdragt i vinterhalvåret. I praksis i Danmark vil det ofte være fra midten af oktober til ca. 1. maj.

Med en tørdragt forbliver man, som navnet siger, tør. Til forskel fra våddragten, så skal man normalt i tørdragt være iført en isolerende under beklædning. Hvor tyk og varm denne skal være afhænger af vandtemperaturen, og hvilken type tørdragt man bruger. Her skelner man mellem neoprendragter eller skaldragter i f.eks tri-laminat eller Cordura.

Mange tørdragts-dykkere råder derfor ofte over mindst to forskellige sæt under beklædning, hhv. til sommer og vinter

Det at dykke med en tørdragt kræver, at man behersker nogle specielle teknikker. Derfor anbefaler TDC, at du tager et tørdragts speciale kursus, inden du begiver dig ud i at dykke i tørdragt i åbent vand.